Öringar, rödingar och lakar

Först av allt; jag lyckades ta min fjärde nya art häromdan, inget praktexemplar, men det riktade fisket mot lake gav till slut resultat;


Mini + fuck-ugly Peter

Kul i alla fall att man lyckades nypa första laken i oktober, det visar ju att man har lite know-how i alla fall. Tog även en liten promenad med Cici i dag. Tanken var att vi skulle kika på öringen i åa först, men märkligt nog var den som bortblåst. Tar det för givet att den inte kan ha vandrat ner så snart, men visst möjligheten finns ju. Vi sket till slut i det och stack ner till Huskvarnahamnen istället för att kika på rödingarna som leker för fullt.










Ohyggligt fräna fiskar. :)

Lite mer öringlek:


Fiskrik eftermiddag på jobbet...

I ett par timmars dödtid hittade vi på något annat att göra idag än att bara åka runt runt runt i bilen och leta jobb. Vi gick ner till en liten å som rinner genom Huskvarna för att titta på öringleken/vandringen.

Så här såg det ut;

http://www.youtube.com/watch?v=mXnTF6vZe4I
och;
http://www.youtube.com/watch?v=A-fxcYwSjik

Efter att ha stått och tittar på dom en liten stund såg jag en tredje skugga komma glidande upp mot dom två, troligtvis en konkurrerande hane som också ville ha en del av kakan...

Vi ville ju inte störa för mycket i deras kuckilurande utan åkte ner till hamnen i Huskvarna istället för att se om någon röding kommit in för lek än.

Det hade dom sannerligen, med besked dessutom. Första promenaden gav inget då man gick längs med en kaj på insidan av vågbrytarna nedanför Jätten Vist, men när vi kom ut till utsidan blev det liv i luckan. Benjamin, min kurdiska arbetskamrat fryser helt plötsligt mitt i ett steg och pekar ner i vattnet; "TITTA!".

Två mörkt gråa skepnader dansar runt varandra längs med botten, stryker sig mot varandra, emellanåt skiner det röda skinnet från buken till, dom vita fenkanterna spelar när dom ... pysslar med sitt. Den mindre av dom väger väl runt tre kilo, den större garanterat över 5. Hanen med dom blixtrande färgerna och krokiga käftar går upp i ytan för att jaga bort inkräktarna; det vill säga dom nyfikna kommunalarna på bryggan och jag fumlar upp mobilen för att få den på bild, för att kunna säga att jag såg den.

http://www.youtube.com/watch?v=n3BF3uSYA3I

Det enda som kommer med är jag som viskar "jävlar..." och "shit..." när jag inser hur stor den var. Tack för det, regnfront och dålig mobilkamera.

I morgon ska vi ta en ny promenad och se om vi ser något...

Nu är det stiltje

Blir inte mycket fiskat just nu; jobb, Tysklandsresor, dop, födelsedagar, mer jobb... Allting kommer ivägen. Ikväll ska jag stanna hemma för att ta hand om två överfulla påsar med smutstvätt som behöver tas om hand, i morgon jobbar jag 09.30 - 15.30 (efter det skulle man väl iofs kunna ta sig ut...), söndag 12-20. Sen är det måndag igen; 07 - 16 hela veckan lång. Sen, efter det, så kanske man skulle krypa in i flytoverallen och sätta sig vid Oset igen för att se om laken vill äta räka.

Födelsedagsfika hos mig - onsdag 28 okt! Välkomna :)

Nu går jag i ide.

Första snön kom i morse, tidigt som fan, och det ligger inte kvar på gatorna, men jag glömmer inte. Usch.

Nu ska jag snart gå ner till jobbet, det är dagar som den här som man önskar att man hade ett gött kontorsjobb, och inte behövde gå ut mer än nödvändigt.

Tretton arbetsdagar kvar.


Första lakepasset

Lyckades till slut få med mig Mange ner till Huskvarnaån i jakt efter lake. Har tjatat rätt länge, fullt medveten om att det antagligen är åt helvete för tidigt, men om man inte försöker får man ingen fisk.

Vi möttes upp nere vid ån vid 18-tiden, regnet öste ner och det var sådär lagom obehagligt. Vi gick inte ens ur bilen, utan sköt på fisket i en timme ungefär. Vid 19-tiden riggade vi prylarna i Smedbyparken och satte oss tillrätta. Det var några braxar som vakade så in i helvete fyra fem meter ut, såg riktigt coolt ut. Nästa pass ska inledas lite tidigare, och då ska jag lätt ha med ett andra spö ner för att köra lite flytbröd på dasslocken..

Efter nån halvtimme ser jag hur mange fryser till lite i sin stol, lyfter spöt ur rodpoden och tittar intensivt på spötoppen, gör ett mothugg och tjoar till "yes! årets för..." "FAN!". Lakeryck i spöt, men den klev av. Jag hade ett hugg någon halvtimme senare som jag knappt ens registrerade, smålake troligtvis, och på grund av okunskap missade jag fisken fullständigt.

Det är dock jäkligt häftigt att vi nästan tog lakeoskulden i oktober, det är wicked tidigt för att vara Småland.

Nytt pass söndag kväll Mange? ;)

.....

6 m/s, spöregn, 5+.

nej. jag stannar nog inomhus.

Spöböj, någon?

Idag skulle ju blivit en klockren dag för fiske. 8-9 plusgrader, växlande molnighet och svag vind.

Jojo. 4-5 plus, spöregn, 8-10 sekundmeter. Tog en semesterdag idag bara för att få hänga med mange och martin på sjön, gick från jobbet vid 11 idag, var hemma igen vid typ 13.00.

Så, i vilket fall, nu letar jag nya projekt. Ska man försöka ta sig ut i morgon istället kanske, nyttja andra halvan av min semesterdag kanske för att ta sig ut. http://www.yr.no lovar ju solsken och uppehåll (den kombinationen brukar iofs vara given...), men man vet ju aldrig.

Meta braxen? Någon? Jag behöver spögung, för helvete.

RSS 2.0