Spridda skurar

Jo, det kan man ju kalla det. Har fiskat en gång än så länge i år, på riktigt. Ett ismetepass med en landad fyrakilos-klump från Landsjöns kalla vatten. Två gånger var jag ute och trotsade stormblåsten i Norge med tiofotaren i näven, men vinden vann dom dagarna också. När det blåser så pass att beteslådan sakta börjar driva på stenarna man står på är det bäst att get the fuck outta Dogde. 
 
Nu är det helt plötsligt maj månad, denna helgen går Rocksjöregattan av stapeln i Rocksjön (nähä?), och därmed eliminerades mina planer på att leta sarv hela denna kvällen. Galna kanotister med tjuriga blickar för att jag sitter på "deras" brygga klarar jag mig utan, thankyouverymuch. Kanotfesten + ännu mer blåst resulterade i en Laphroaig Quarter Cask, lite filmmys i soffan med hustrun och en någorlunda tidig sänggång.
 
I morgon styr jag v70-skeppet med företagslogo mot Västervik. I Västervik ska jag fiska. Vet inte hur, vet inte när, men jag ska. Har gluttat på lite ställen på Google Maps och har nog en rätt bra föraning om vart jag ska ta vägen, och idén för tillfället blir nog att det blir en hårdsatsning på abborre. Levande bete, bottenmetad abborre. 
 
Jag önskar bara jag hade en 80-trailer till båten, och att jag åkte ner med min privata bil.. Tänk vilka möjligheter som hade öppnat sig. 
fan, kolla bara alla dom där små skären och kobbarna på höger sida ut mot havet... Jag längtar.

RSS 2.0